Mitt Bryohm Charlotte Olsmar

Mitt bry ohm "Kompassen jag har i benen"

När jag får rysningar hela vägen upp till ljumsken vet jag att jag är på rätt väg. Kompassen jag har i benen är mitt absolut bästa verktyg.

Mitt Bryohm | Charlotte Olsmar

AKTUELL MED: Holistiska hälsobyrån Bryohm

WHY? Vi behöver bli bättre på både egenansvaret och egenvården. Friskvård framför hamna hos konsekvenserna inom sjukvården. Att bry ohm hela sig är att bryohm andra på samma gång, helt enkelt?!

BÄSTA METODERNA just nu: Breathwork, Ecstatic dance, Lymfmassage

ÄR (med tre ord): Kreativ, empatisk, högkänslig

1. Vilka är de mest betydelsefulla rutinerna du har för din hälsa?

Vara i rörelse, både i det fysiska, själsliga och mentala. Varva ned i tid utan mobil innan jag ska sova och fokusera på djupsömnen. Kramas med sig själv och med andra. Vara i dagen utifrån tacksamhet och självmedkänsla. 

2. Hur kopplar du av? Ja, vad får dig att återhämta dig allra bäst?

Min tidigare utmattning har gjort att jag har svart bälte i systematisk återhämtning (work in progress, dock). Bristen av bla återhämtning och gränssättning på daglig basis gjorde mig sjuk, och nu håller det mig frisk. Kopplar av genom skratt, alltifrån att skratta åt mina egna skämt till att söka upp mig till människor som får mig glad. Att bara stänga av ljud och lyssna på tystnaden eller det som finns i naturen, fåglar, bin och fjärilar och sånt är också skönt. Sen brukar jag dansa hemma när ingen ser mig, det får mig att känna mig fri och gå snabbare ned i kroppen från huvudet. Nu blev det ett sånt där långt svar. Ibland har jag väldigt svårt för att hålla mig kort, och just koppla ned/av.

3. Berätta kort om ett lifehack som funkar för dig.

S-metoden

  • Stillhet för inre rörelse
  • Självmedkänsla
  • Systematisk återhämtning 
  • Själslig preskription och expansion

4. Ditt livs absolut mest känslosamma minne?

När jag äntligen fick träffa min dotter, kl 8.45 den 17 mars 2015. Hon var precis så som jag lärt känna henne i magen, det var häftigt att uppleva och det håller i sig än idag.

5. Vad är hemligheten med din energi, när du är så där smittsamt pigg?

Jag har alltid känt en livsenergi i mig själv. Den finns där naturligt och jag får den främst genom bra möten med människor i sammanhang som är autentiska där det finns humor och djup. Men även i mötet med mig själv. Mötet med mig själv är förutsättningen för bra möten med andra, och det blir bara tydligare längs med livet. Sen sömnen förstås. Slarvar jag med den är jag rätt lost.

6. Vad fick dig att gråta senast?

Är nära vän med min tårkanal och en trogen ventil för att kanalisera alla mina känslor. Jag grät senast av tacksamhet, jag är mer sann mot mig själv hela vägen nu. Det har tagit tid att komma hit, att sätta gränser och förstå varför jag agerar som jag gör, och hushålla med min energi. För jag är en sån person som vill och har mycket att ge. När jag inte kan ge, till mig själv och andra kommer det annan gråt, trötthetsgråten. Den är inte lika kul.

7. När du känner dig nere, vad gör du då?

Låter hela mitt mörker få löpa fritt. Kanaliserar det genom att kolla på mörka, djupa filmer och musik. Vältrar mig i smärtan en stund kan man säga. Men har såklart testat att blanda upp det med lättsamheter, och det funkar ju. Som med allt annat, en balans är nog att föredra haha. Dock allergisk mot att sopa saker under mattan, jag vill gå till botten och rensa ut. Jag har fått känna på konsekvenserna under för lång tid, när varken jag eller andra jobbar holistiskt och på sin egen skit.

8. Vilka metoder kring ditt välbefinnande vill du grotta i just nu?

Tantra för att djupare utforska energier


Musikterapi. Den om att sjunga ut. Den att lyssna på är något jag gör dagligen. Kan inte vara utan musik. Nu är det mycket psykedeliska och binaurala toner.

9. Vilka symtom som du brottas med i närtid skulle vara mest avgörande för dig (och din omgivning) om du tog tag i på mer lång sikt?

Prokastrinering. Har några saker jag duckat för lite för länge. Men jobbar på det (där någonstans).

10. Vem/vilka tar du gärna inspiration ifrån?

Björn Natthiko Lindeblad som tyvärr gått ur tiden. Han var så där autentisk, omtänksam och mänsklig utan dömande oavsett vad det gällde. Annars hämtar jag inspiration från alla som får mig att skratta, det är livets elexir. Såsom podden Krönikörerna - ca 25 min koncentrerad mitt i livet-känsla.

11. Vilken quickfix för ditt välbefinnande har du alltid nära till?

Självmedkänslan. Funkar extra bra även för välbefinnandet på lång sikt.  


Sen är det kompassen jag har i benen. När jag får rysningar hela vägen upp till ljumsken vet jag att jag är på rätt väg. Det ger en vägvisning till vad som är bra för mig, antingen vad jag behöver vara mer uppmärksam på eller ett tecken inför något som är eller kan bli riktigt bra.

12. Vilken är din bästa hälsogadget?

Oura ringen! Den får mig att uppmärksamma balansen mellan rörelse och återhämtning samt djupdyker i sömnen och håller koll på de viktigaste synergierna för allt basalt i kroppen. Allt sammantaget skapar bättre förutsättningar för utökat självledarskap.

13. Vilken person skulle du vilja läsa om i Mitt Bryohm?

Skådespelaren Alexander Abduhalla. Han berättar ärligt om sin OCD, GAD (som han för övrigt tatuerat in på kroppen) och hur ångesten samtidigt har gjort att han drivit sig framåt och lyckats med det han gör. Likaså att han använder sig av den mentala tekniken visualisering som tog honom till Snabba Cash enligt honom själv. Nu drömmer han om den första libanesiske Batman och första arabiska James Bond. Bara en sån sak. Vi får nog se honom från Hollywood rätt snart.


Så jag har sedan en tid visualiserat en intervju med James Abduhalla.