Dansterapi

Dansterapi

Frigör kroppens eget morfin, endorfiner och oxytocin via rörelserna i dansen genom dansterapi för att uttrycka känslor, bearbeta erfarenheter och stärka din holistiska hälsa.


Sätt något i rörelser för det du behöver läkar eller förstärka.

Vad är dansterapi?

Dansterapi är en terapiform som kan integreras i en kreativ process mellan dans och psykoterapi. Genom guidad improviserad dans och rörelse ges möjlighet att vända sig inåt och genom dansen lyssna på sin kropps impulser. Målet blir att hitta sina egna rörelser, på sitt eget sätt där det spontana och personliga uttrycket i rörelsen väcks fram och får störst fokus.

Ibland kan det vara lättare att ge uttryck för sina känslor i rörelse, såsom i dans, än i ord. Vid svåra upplevelser, trauman eller stress påverkas kroppen där djupa avtryck i både hållning, andning, rörelsemönster etc lagras i vårt omedvetna kroppsminne. I det skede vi tar tillbaka våra naturliga rörelser kan vi återta vår kraft mer fullt ut och vi kan hjälpa kroppen att lösa upp mentala blockeringar och frigöra spänningar. 

Hur går dansterapi till?

I terapin ges utlopp för att upptäcka, förstå och stärka de egna inneboende resurserna för att stödja integreringen av känslomässiga, kognitiva, fysiska, sociala och spirituella delar av sig själv.


Bearbetning av minnen, känslor och upplevelser kan ske med en terapeut både fysiskt men också i för- och efterbearbetning genom att formulera sina känslor och tankar i ord. 


“Dance is the song of the body”

Martha Graham

Bryohm kurerat