Ayurveda

Ayurveda

Ayurveda, vetenskapen om livet, även kallad ayurvedisk medicin är en alternativmedicinsk form med ursprung från den indiska läkekonsten. Den ayurvediska visdomen utgår från att skapa självläkning och balans utifrån hela människan. Utforska utifrån kroppstyperna Vata, Pitta, Kapha.

Vad är Ayurveda?

Utgångspunkten i Ayurveda är baserad på en holistisk syn kring hälsa och betonar balansen och harmonin mellan kropp, sinne och ande. Det är också viktigt i Ayurveda att identifiera och eliminera orsakerna till sjukdom, snarare än att bara behandla symptomen. Genom att ta hänsyn till de individuella behoven och doshorna hos varje person, är målet att hjälpa individer att uppnå en hälsosam balans i kropp, sinne och ande

Läran omfattar en mängd olika behandlingar och verktyg inklusive örtmedicin, kost, yoga, meditation, massage och andra terapier. Målet med behandlingarna inom Ayurveda är att stärka kroppens naturliga självläkande förmåga och främja en hälsosam livsstil som främjar balans och harmoni. 


Vilka är doshorna i Ayurveda?

Enligt Ayurveda är varje människa unik och har en egen kropps- och sinnesuppbyggnad som kallas dosha. Det finns tre olika doshas som sker utifrån kroppstyperna Vata, Pitta, Kapha vilka är drag som sätter avtryck i våra liv. Om man utgår från kroppstyperna är det också enklare, enligt den ayurvediska visdomen, att härleda var obalanser sitter i kroppen samt hålla sinnet i balans. 


Enligt Ayurveda är vårt naturliga tillstånd ett tillstånd av hälsa, lycka och en inre känsla av välbefinnande. "Hälsa" definieras som att kroppen är fri från gifter, sinnet i fred, våra känslor balanserade, vårt avfall eliminerat och att våra organ fungerar normalt. Obalanser orsakar ohälsa och gör oss mer mottagliga för sjukdomar.

”Medan din fysiska utveckling begränsas mellan dina ögon och dina tår, är mental utveckling gränslös mellan ögonen och himlen över ditt huvud” -Janesh Vaidya

Hitta en ayurvedisk hälsorådgivare

Vi finns här redo att bry ohm

Bryohm kurerat