Lust

Ta lusten ut i full blom ohm du har lust?

Ofta är det i närvaron där mitt i avslappningen som lusten kan växa sig som allra störst ut i full blom.


Lust är ofta kopplad till en kroppslig njutning, ihop med dig eller någon annan, men kan lika väl handla om intellektuell stimulans.


Har du lust eller olust?

Lika härligt som att känna lust inför något kan olusten plötsligt finnas där. Olust kan handla om så mycket. Stress, krav, förväntningar, hormonell obalans eller kanske obearbetade känslor som blockerar och tar död på lusten.


Att känna lust till något eller någon kan vara en av de mest njutningsfulla stunderna vi kan uppleva. Att det också finns ett samband mellan rörelse, hälsa och lust är glasklart, för när vi känner oss i flow och välmående väcks lusten till djupare nivåer.

Vad styr lusten?

Är du i rörelse i den mentala, emotionella, spirituella och fysiska rörelsen kan du stärka din lust rejält. Är du dessutom sann mot dig och dina behov i ditt liv, i trygga och avslappnade sammanhang, stärker du den desto mer.


Våra hormoner såsom östrogen, progesteron, testosteron, melatonin, oxytocin, adrenalin, kortisol och den kemiska sammansättningen i vår kropp påverkar både vår psykiska och fysiska hälsa och därmed lusten. Rent medicinskt är det hormonet testosteron som styr den mänskliga sexlusten, oavsett kön, som mest förknippas med lust.

Vägar till lust

Det finns olika vägar för att nå fram till lusten och sen fördjupa den. Vad som är rätt för dig, vet bara du. Utforska på egen hand eller tillsammans med någon inom breathwork, sexcoaching, tantra, meditation, ecstatic dance för att väcka eller hålla den inneboende lusten vid liv mot något djupare.


Full koll på lusten via den hormonella balansen?

Yrkeskategorier som är specialiserade kring hormonell balans kan vara dietister, näringsterapeuter, funktionsmedicinsk terapeuter, mediyoga-instruktörer, ostepopater, barnmorskor, kostrådgivare, yogalärare, biokemister, hälsocoacher eller en “stark-genom-klimakteriet-coach” som är specialiserad på hormonella utmaningar i klimakteriet.

Väck eller förstärk lusten

En trygg kontakt att ta rygg på kan göra så mycket för helheten

Bryohm kurerat