Osteopati

Gå till kärnan av symtomen med Osteopati

Osteopatins filosofi utgår från att kropp, sinne och själ är en enhet som utgör kroppen. Att den är utformad för att självläka och på egen hand upprätthålla hälsa och vitalitet.


Vad är osteopati?

Process för självläkning

Osteopati är en manuell behandlingsform som grundar sig på mjuka tekniker som sätter kroppen i rörelse för att främja en självläkande process.


Syftet är att undersöka och behandla orsaken bakom smärta eller symtom i kroppen, där kropp, sinne och själ utgör en enhet.

En av de ledande manuella teknikerna

Osteopaten använder en bred uppsättning mjuka manuella tekniker och skräddarsyr behandlingen efter varje individs specifika situation. Osteopati är en behandlingsmetod som efterfrågas allt mer i Sverige, men som fortfarande är relativt ny för många. Jämfört med många andra länder är osteopati en av de ledande manuella behandlingsformerna.

I huvudet på en Osteopat

“En osteopats uppgift är att med kunniga händer, anatomisk kunskap och djupt lyssnande, se genom nätet av symptom till kärnan av problematiken”


Filippa Beijer Osteopat D.O. BSc & Cert. Kinesiolog


Vilka tekniker används av en osteopat?

Orsaken till besväret

Varje behandling inleds med en noggrann utredning av orsaken till besväret eller det man vill förebygga. Osteopaten strävar efter att minska muskelspänningar, öka blodcirkulationen och stimulera nervsystemet på ett mer naturligt sätt, så att kroppens självläkande system kan fungera mer optimalt.


Förebyggande syfte

Behandlingar kan också ges i förebyggande syfte för att förbättra kroppens funktionalitet på lång sikt och på ett holistiskt sätt. Osteopaten kan också ge råd om träning, kost och andra faktorer som påverkar hälsan för att ge en helhetssyn på individens hälsa.

Osteopati som behandlingsform

Osteopati kan vara en hjälpsam behandlingsform vid en rad olika besvär, såsom smärta i rygg, stelhet, ledvärk, spänningshuvudvärk, migrän, idrottsskador, ischias, matsmältningsbesvär och premenstruella spänningar.


  • Självläkning. Stimulerar kroppens självläkande system 
  • Mjuka rörelser. Stödjer i syfte att minska smärta med varsamma och mjuka rörelser
  • Holistisk syn. Ger en holistisk syn på din kropp, själ och sinne 
  • Naturlig lindring. Hjälpsam kring värk både i akut och förebyggande syfte på ett naturligt sätt


Hitta din osteopat

Vi finns här redo att bry ohm. Kom ihåg att du kan använda ditt friskvårdsbidrag för en osteopatbehandling.

Bryohm kurerat