Meditation

Meditation

En av de mest kärleksfulla handlingarna vi kan göra för oss själva och varandra är att träna upp den medvetna närvaron för att stärka kontakten med oss själva, i nuet som vi kan påverka.


När vi lever utan medveten närvaro är det lätt att vår ”autopilot” drar igång till en plats där olika känslo-och tankemönster kan leda oss i riktningar där vi ofta tappar kontakten, med så mycket.

Vad är meditation och medveten närvaro?

Kontakt med oss själva i nuet

Meditation är verktyget vi ständigt har tillgång till, som lugnar och hjälper kroppen att slappna av. Detta naturliga verktyg som vi ständigt har tillgång till hjälper oss att bland annat utlösa oxytocin som är vårt må-bra hormon. Med regelbunden meditation hjälper du dig och din kropp att få återhämtning, hantera stress och stärka kontakten med dig själv, och därmed varandra, - i nuet som vi kan påverka.

Meditativa övningar är hjälpsamt för att:

  • Träna upp både kroppslig och mental avslappning
  • Uppnå total närvaro och koncentration
  • Minska stress, oro, ångest, depression 
  • Förbättra sömn
  • Öka förmågan att hantera stress och smärta

Ditt eget happy place?

Du kan komma in i meditativa tillstånd, in i flow, utan att sitta still i en koncentrerad meditation. Kanske är det att dansa, måla, skriva, vara i naturen, eller där du skrattar som mest. Vad som är ditt happy place, där du kan vara närvarande här och nu i total avslappning vet bara du innerst inne. Ibland är stunderna lätta att hitta medan andra dagar eller perioder är det mer svårt. Kom då tillbaka till här och nu och utforska inåt.


En guidad meditation kan vara till fin hjälp, speciellt de dagar då det är en utmaning att finna ro på egen hand. Vi har laddat upp med en session där andetaget leder dig till din inre värld med stor chans till både avslappning och energi.

Full mind?!

Det finns en rad olika tekniker och meditativa former för att träna upp total närvaro och koncentration med syfte till kroppslig och mental avslappning. Där alla tekniker har som syfte att bli mer medveten om sig själv och sin omgivning.

Mindfullnes

Mindfulness eller medveten närvaro är en form av meditation för att lättare kunna fokusera på nuet, och vara i medveten närvaro samt ett klart medvetande.


Tantra

Tantran består av ett antal metoder, inom medveten andning, kroppsinkänningar som vävs samman för bättre förståelse för sina känslor, sundare och intimare vänskaps- och kärleksrelationer.

Yoga

Yoga är en kroppslig tränings- och terapiform där meditationen är central. Yoga utövas i en rad olika former med syfte att utveckla ett harmoniskt samspel mellan kropp, sinne och själ. 


Andning

Din andning är en av många vägar till att hålla sig frisk och förankra dig till djup närvaro. Upplev kraften i andetaget, kroppens starkaste självläkande mekanismer.


Meditera mera ihop med ett proffs

Vi finns här redo att bry ohm

Bryohm kurerat