Yoga

Yoga, med sina holistiska principer och omfattande utbud, är en tidlös praktik som stärker kropp, sinne och själ för ökad närvaro, energi och djup avslappning.


Utforska de många tillgängliga online-alternativen för enkel uppföljning och stöd, om du föredrar att inte besöka en fysisk yogastudio.

Yoga in på skinnet?

Yoga är en fysisk tränings- och terapiform där meditationen spelar en central roll. Det utövas i olika former med målet att skapa harmoni mellan kropp, sinne och själ. Yoga är flexibelt eftersom du kan utföra övningarna enskilt eller tillsammans med en grupp. För att utvecklas och få stöd i övningarna kan det vara fördelaktigt att söka vägledning från en yogi, yogainstruktör eller yogaterapeut som kan anpassa övningarna efter dina individuella behov och förutsättningar.

Yoga kan bidra till att minska stress, balansera våra hormoner, lindra spänningar och stärka oss på ett djupare plan, både inifrån och ut. Dessutom kan vår sexuella lust förbättras eftersom den bygger på god blodcirkulation, närvaro, känslighet och förmågan att slappna av i oss själva.

Yoga som metod är bra för dig som vill:

  • Reducera stress
  • Stärka din medvetna närvaro
  • Förbättra andning för mer ork, bättre avslappning och ökad koncentration 
  • Lindra spänningar och smärta
  • Stärka självkännedom
  • Utveckla inre trygghet
  • Reducera hormonella rubbningar
  • Fördjupa sexuell kontakt och njutning
  • Förstärka mental, emotionell, spirituell och fysisk styrka

Meditation, mindfulness eller kanske andning?

Yinyoga

Yinyoga är en stillsam yogaform som varsamt öppnar kroppen. Fokus ligger på att slappna av i musklerna, vara i nuet och med tålamod stanna i positioner i upp till fem minuter.

Kundalini

Inom kundaliniyoga ligger det största fokuset kring den mentala och andliga delen av yoga. Kundaliniyoga riktar kraften på den livsenergi som redan finns inom oss själva, en kraft som vi många gånger inte använder oss av.

Pranayama

Pranayama fokuserar på andningsövningar för att balansera sin livskraft och energi. Den här formen stödjer och främjar orken, cellerna, humöret, koncentrationsförmågan, avslappningsförmågan, pulsen, matsmältningen med mera.

Mediyoga, Medicinsk yoga

Mediyoga kombinerar lugna yogaövningar med andningstekniker och mindfulness, fungerande som komplement till annan träning för att lugna och balansera nervsystemet.

Hitta din guide till yoga

Vi finns här redo att bry ohm

Bryohm kurerat