Naturmedicin

Naturmedicin

Naturmedicin bygger på kroppens självläkande förmåga främst med rådgivning från växtriket. Naturen har en läkande funktion genom bland annat dess lugnande effekt värt att utforska djupare in mot rötterna.


Vad är naturmedicin?

Behandlingsmetoderna inom naturmedicin och naturterapi syftar till att förebygga hälsa likväl lindra och läka sjukdomstillstånd i kroppen genom att reglera nervsystemet.


Genom att aktivera vårt primära språk såsom via andetaget, kroppens somatiska rörelser och sinnesnärvaro kan vi lättare upprätthålla hållbar hälsa.


Inom naturterapi likväl som vid naturmedicin är utgångspunkten att reglera nervsystemet via det vi redan har inom oss och runtomkring i naturen.

Vad är naturterapi?

När vi stressar och exempelvis sover dåligt bidrar det till att vårt nervsystem inte fungerar optimalt. Naturen har en läkande funktion dels genom dess lugn i sig men även då träden utsöndrar fytoncider som är läkande för oss. När vi text rör vid ett träd utsöndrar det fytoncider som aktiverar vårt immunförsvar. 


Ett av naturterapins element kan vara att ”skogsbada”. Att via naturen träna på att ta in skogen med alla sinnen. Såsom vara uppmärksam på vilka ljud som finns runtomkring oss i skogen. Vilka dofter som uppenbarar sig och vad vi ser, här och nu. På så sätt aktiveras våra sinnen i en harmonisk och avslappnande atmosfär.

Vad är biopati?

Biopati är en biologisk medicinsk behandlingsmetod som påminner om naturmedicins grunder. Naturliga medel för att stödja de självhealande funktionerna i kroppen som innefattar avgiftning, vitamin- och mineralterapi samt immunterapi.


Biopati baseras på principen om att hälsa är resultatet av en balanserad livsstil och en hälsosam kroppsmiljö, och att sjukdom uppstår när denna balans rubbas. Behandlingen består ofta av kostförändringar, tillskott av vitaminer och mineraler, örtmedicin och andra naturliga metoder för att hjälpa kroppen att återställa sin naturliga balans.


Vad kan en behandlingskur inom naturmedicin innehålla?

Via en naturterapeut eller näringsfysiolog kan exempelvis en behandlingskur bestå av ett ändrat levnadssätt eller kosthållning som är baserat utifrån olika terapier såsom diet, mineralterapi, vitaminterapi, immunterapi och dränering (biologisk avgiftning). 


Metodens fokus är att titta på anledningen till själva symtomen och att hela människan ska behandlas utan att rubba kroppens eget naturliga system. En behandling innehåller ofta rådgivning hämtat från växtriket.


Olika terapier inom naturmedicin:

  1. Diet
  2. Mineralterapi
  3. Vitaminterapi
  4. Immunterapi
  5. Dränering (biologisk avgiftning)

Hitta din naturterapeut

Vi finns här redo att bry ohm

Bryohm kurerat