Hantera konflikterna för bättre social hälsa

Vi älskar relationer, när de fungerar! Gör dig nyfiken på vad stöket däremellan vill säga dig, oss. Äg konflikthanteringen, helst innan den ens behövs.

Vad är nyttan med konflikter, då?

När det är något som skaver eller sätter krokben för en givande relation kan det vara en av de främsta signalerna på att vi behöver lära oss något specifikt om oss själva och varandra. Med den inställningen kommer en i vilket fall mycket längre än att vara delaktig i något slags skyttegravskrig såväl som distansering som bara för oss längre ned i utvecklingen. Vi har alla något att vinna genom att träna på konflikthantering!

Förebygg konflikter.

Antingen kan man försöka att djupdyka i det på egen hand eller tillsammans med en specialist. Oavsett hur du eller ni gör det spelar ingen roll. Det som däremot spelar roll är att du tar hand om det som redan är på väg att bli en konflikt eller kan orsaka en innan det går för långt, där krig, utanförskap, ensamhet, frustration, sjukdomar osv får vinna istället. Det är tyvärr vardagsmat idag och verkligheten visar att vi är ungefär världens mest konflikträdda folk. Något som är ett stort hot mot vår folkhälsa.

Att gå i terapi, rådgivning eller coachning kring konflikthantering passar dig som vill:

  • Minska eller förhindra missförstånd och bråk
  • Bli bättre på att både förhindra och avhjälpa konflikter
  • Stärka kommunikationen i relationen med andra och dig själv 
  • Få känslan av en större mening i livet och i relationen
  • Känna mer kärlek och livsglädje
  • Stärka relationens utvecklingspotential
  • Stärka ledarskapet i gruppen eller med sig själv
  • Minska oro, ångest, depression, sömnsvårigheter

Skapa bättre relationer med dig själv och andra

Par- och relationsterapi

Tillsammans med en parterapeut ökas medvetenheten kring vad som händer individuellt i mötet med en partner, för att både förstå sig själv och partnern och samspelet däremellan. Parterapeuten är en neutral part och oberoende som är till för att hjälpa båda att komma till tals och ge utrymme för känslor, tankar och behov.

Mental träning

Få fatt i de mentala processerna och din inre drivkraft via mental träning. Såsom hur dina tankar, inre bilder och känslor påverkar dig, dina beteenden och handlingar.

Psykoterapi

Utforska metoder inom psykoterapi som bygger på psykologin som vetenskap med fokus på att förstå sig själv och andra genom ökad medvetenhet kring känslor, tankar och beteenden.

Självledarskap

I det personliga ledarskapet ingår det att ta ansvar för sina behov, sina handlingar och hur man leder sig själv för att utvecklas framåt. Vad som motiverar och vad som hindrar kräver utforskande skills i närvaro.

Bryohm kurerat