Kroppsterapi Fysisk - Läk och förstärk

Läk & förstärk

Utforska metoder inom kroppsterapi och familjära angränsande behandlingsmetoder. Ett terapeutiskt arbete fokuserar främst på att läka, lindra och stärka upp.


Hitta vägarna som tar dig och din kropp närmare in mot kärnan

Utforska vägar för hela dig via kroppen här under plattformen. Eller hör av dig direkt till oss på Bryohm om du vill få guidning i att hitta mer rätt!


Yrkesverksamma inom kroppsterapi och familjära angränsande behandlingsmetoder att ta rygg på kan vara: Osteopat, Kinesolog, Naprapat, Friskvårdskonsult, Hälsopedagog, Massageterapeut, Akupressör, Rosenterapeut, Breathworkfacilitator, Shiatsuterapeut, Taktilterapeut, Yogalärare, Zonterapeut, Reflexolog mfl

Holist javisst!

För att upptäcka mer utifrån hela dig kommer du även inom det fysiska området stöta på metoder som mer eller mindre angränsar till ditt psyke tillika själ. Det är många metoder och behandlare som kompletterar varandra för att bry ohm hela dig. 

Utforska utvalda metoder

Akupressur

Akupressur hjälper dig att med tryck på punkter som orsakar obalans, komma åt fysiska och emotionella blockeringar för att balansera upp energin i kroppen.

Akupunktur

Stärk upp energiflödet och få stöd vid emotionell och fysisk värk via akupressur som härstammar från Traditionell kinesisk medicin (TKM) - där vi anses vara ett och samma energisystem i kroppen. I detta system flödar Qi (energi) längs våra energibanor i kroppen.

Andningsterapi /coaching

Andningsterapi stärker hållningsmusklerna kring vår naturliga andning och återskapa förutsättningarna för en fri och rörligare andning. Andningen är inte bara bra för att komma in till ett mer avslappnande tillstånd för våra muskler och sinne utan också läkande och bra för vår lymfcirkulation, immunförsvar, muskulatur, rörlighet och matsmältning.

Ayurveda

Enligt Ayurveda är vårt naturliga tillstånd ett tillstånd av hälsa, lycka och en inre känsla av välbefinnande. "Hälsa" definieras som att kroppen är fri från gifter, sinnet i fred, våra känslor balanserade, vårt avfall eliminerat och att våra organ fungerar normalt.

Breathwork

Breathwork är ett samlingsnamn för olika slags tekniker inom kontrollerad andning vars syfte är att frigöra känslor, stärka immunförsvaret samt stärka upp välbefinnandet och energin . Utforska mer kring kroppens starkaste självläkande mekanismer via andningen.

Dansterapi

I det skede vi tar tillbaka våra naturliga rörelser kan vi återta vår kraft mer fullt ut och vi kan hjälpa kroppen att lösa upp mentala blockeringar och frigöra spänningar.

Fysioterapi

Utforska metoder inom kroppsterapi och familjära angränsande behandlingsmetoder för djup avslappning och ökad energi.

Healing

Healingens syfte är att hjälpa kroppen att harmonisera med sin själ genom främst energibalansering. Gemensamt för all healing, såsom reikihealing, chakrabalansering och ljudhealing, är att metoden tangerar både fysisk, emotionell, mental och andlig nivå samtidigt.

Kraniosakral terapi

Kraniosakral terapi är en fysisk behandlingsform som är mycket mjuk, varsam och effektiv. Terapiformen utgår från att behandla låsningar och begränsningar som orsakar värk, smärta eller annan stress i både kropp och själ där grunden är att kroppen har en egen självläkningsförmåga.

Kinesiologi

Kinesiologi är en vetenskap om människans rörelse med innehåll om grundläggande principer inom anatomi, fysiologi och medicin för att förbättra och bevara människors rörlighet och självläkande funktion via att förstå hur bland annat nervsystemet och kroppens alla delar kommunicerar.

Kiropraktik

Behandling hos en kiropraktor eller naprapat används både för att förebygga, behandla och rehabilitera smärtor och problem relaterade till rörelse i muskel- och skelett. Själva behandlingen sker manuellt via händerna av en naprapat eller kiropraktor i kombination med rådgivning och träning.

Massageterapi

Massage är en behandling som ökar våra musklers syreupptagningsförmåga vilket gör dem mer smidiga och elastiska. Via en behandling aktiveras också nervsystemet vilket ger möjlighet att förbättra kroppstemperatur, ökad energi, vätskebalans och blodcirkulation m.m.

Naprapati

Behandling hos en naprapat används både för att förebygga, behandla och rehabilitera smärtor och problem relaterade till rörelse i muskel- och skelett.

Naturterapi /medicin

Naturmedicin är en alternativ eller komplementär behandlingsmetod där basen bygger på kroppens självläkande förmåga och att därmed reglera nervsystemet

Osteopati

Inom Osteopati använder en osteopat sina händer som främsta redskap för att förbättra kroppens funktion samt hitta bakomliggande orsaker till varför besvären uppstått från början.

Yoga

Yoga hjälper oss bland annat till inre läkning genom att bidra till att hjälpa kroppen att reducera stress, balansera upp våra hormoner, minska spänningar och bygga upp oss på ett djupare plan, inifrån och ut.