Naprapati

Naprapati

Bry ohm dina leder, muskler och skelett helt enkelt!


Lindra smärta och förbättra kroppens funktion med naprapati, helst förebyggande men även i mer akuta lägen.

Vad är naprapati?

Behandling hos en naprapat används både för att förebygga, behandla och rehabilitera smärtor och problem relaterade till rörelse i muskel- och skelett. Själva behandlingen sker manuellt via händerna i kombination med rådgivning och träning. Ofta ihop med massage, stretchövningar, akupunktur och laserterapi.


Naprapati är vanligt att ta hjälp av vid:

  • Spänningar och värk i nacke och axlar
  • Stela och spända muskler
  • Nackspärr och ont i ryggen
  • Idrottsskador
  • Migrän, yrsel
  • Musarm och tennisarmbåge
  • Rehab efter en sjukdom, skada eller operation

Vad är skillnaden mellan en naprapat och kiropraktor?

Båda arbetar med att lindra smärta och förbättra kroppens funktion, och det finns några skillnader mellan de två yrkeskategorierna främst gällande utbildning och erfarenhet samt behandlingsområde.


Valet mellan en kiropraktor eller en naprapat kan bero på personliga preferenser och vilket område av kroppen som behöver behandlas.


En naprapat är en legitimerad yrkesverksam som behandlar problem med muskler, leder och nerver. Naprapater fokuserar på att hitta och behandla problem i muskler, senor, leder, bindväv och nerver, särskilt i nedre delen av kroppen, som höfter, knän, fotleder och fötter. Naprapater använder oftare en bredare uppsättning behandlingsmetoder än kiropraktorer, såsom massage, stretchövningar, akupunktur, laserterapi och träning.


En kiropraktor är en legitimerad yrkesverksam som specialiserat sig på att diagnostisera och behandla problem med muskler, leder och nerver, särskilt i ryggraden och nacken. Kiropraktorer använder vanligtvis justeringar och manipulationer för att behandla smärta och återställa normal funktion i kroppen. Kiropraktorer fokuserar på att hantera och lindra smärta genom justeringar av ryggraden och andra leder.


Hitta en kiropraktor eller naprapat

Vi finns här redo att bry ohm