Andningscoaching

Coaching kring din andning


Ta ett djupt andetag för din holistiska hälsa med andningsterapi och andningscoaching. Vägen in för ett avslappnat tillstånd för våra muskler och sinne samt också läkande för vår lymfcirkulation, immunförsvar, muskulatur, rörlighet och matsmältning.


Varför är andningen så betydelsefull?

Rätt andning kan bland annat minska stress och oro eftersom den mer ytliga andningen som vi oftast bär med oss sänder signaler till hjärnan om att vi kan befinna oss i fara, vilket kan öka produktion av stresshormonet kortisol och adrenalin. Det i sin tur kan försämra matsmältning, bidra till nedstämdhet och bidra till nedsatt immunförsvar. 

Med en andningscoach eller andningsterapeut som är inriktad på kroppens anatomi kan det bli enklare att stärka både den mentala och fysiska hälsan via olika andningstekniker. En medveten andning kan ge ökat lugn, sänkt blodtryck, mental skärpa, bättre hälsa samt även förstärka effekterna av den träning som görs. Andningen kan integreras med andra metoder för att nå en stöttande holistisk effekt.

Coach?

Att ta hjälp av en andningscoach kan hjälpa till att utveckla en mer medveten och djupgående andning som kan ge ökat lugn, sänkt blodtryck, mental skärpa, bättre hälsa samt även förstärka effekterna av den träning som görs.


Med en coach som är inriktad på kroppens anatomi och som kan stödja i andningstekniker kan det bli enklare att stärka både den mentala och fysiska hälsan.

Fördelar med andningscoaching & andningsterapi?

Regelbunden djupträning med sin andning kan hjälpa till att öka syresättningen i kroppen, större koldioxidtolerans (förstärkt kondition), ökad ämnesomsättning och minskad produktion av mjölksyra.


Effekter vid andningsterapi:

  • Stressreduktion
  • Effektivare immunförsvar
  • Bättre kondition
  • Rörligare kropp
  • Starkare hållningsmuskler

Hitta din andning

Andningen är en av många vägar till att hålla dig frisk. Var också vaksam på vilken typ av andningsövning som är bra för dig. Om du exempelvis har ett triggat nervsystem med stora ångestpåslag kan vissa typer av exempelvis breathworkövningar trigga i fel riktning. Rådfråga med en yrkesverksam om du är osäker. 


Andra hjälpsamma metoder att utforska tillsammans med din andning: pranayama, breathwork

Hitta din andningscoach

Vi finns här redo att bry ohm

Bryohm kurerat