Akupressur

Akupressur

Akupressur är en teknik som används för att lösa upp blockeringar i kroppen genom att trycka på olika punkter på kroppen och i ansiktet.


Syftet är att balansera energin i kroppen och lösa upp både fysiska och emotionella blockeringar.


Vad är akupressur?

Akupressur, som har sitt ursprung i den österländska kunskapen, använder traditionell kinesisk medicin (TKM) för att balansera upp kroppens energisystem, där Qi (energi) flödar längs energibanorna.


En akupressör använder fingrar eller pinnar för att trycka på akupunkturpunkter på kroppen och hitta obalanser som kan orsaka fysiska och emotionella blockeringar.

Akupressur kan vara användbart vid smärta i rygg, nacke, axlar och huvud, samt vid stress, ångest, sömnproblem och matsmältningsproblem. Det är också en lämplig metod att kombinera med andra terapiformer som massage, naprapati, kiropraktik och zonterapi.


Det är viktigt att komma ihåg att akupressur inte är en ersättning för medicinsk behandling, utan ett komplement för att förebygga eller lindra symtom.

Vad är skillnaden mellan akupressur och akupunktur?

Akupressur och akupunktur är båda former av traditionell kinesisk medicin som syftar till att förbättra hälsan genom att påverka kroppens energiflöden. Den främsta skillnaden mellan akupressur och akupunktur är att akupressur använder tryck medan akupunktur använder nålar för att stimulera energiflödet i kroppen.


Akupressur innebär att man applicerar tryck på specifika punkter på kroppen med fingrar, tummar eller verktyg, för att stimulera energiflödet i kroppen och lindra smärta eller andra hälsoproblem. Detta kan göras av en utbildad terapeut eller självbehandlas genom att lära sig var de olika tryckpunkterna är placerade på kroppen.


Akupunktur å andra sidan, innebär att man använder tunna nålar för att sticka in i specifika punkter på kroppen, vilket också syftar till att stimulera energiflödet i kroppen och lindra smärta eller andra hälsoproblem. Dessa nålar placeras av kinesiolog eller terapeut utbildad i akupunktur i olika djup beroende på det specifika tillståndet som behandlas och tas oftast bort efter cirka 20-30 minuter.

Bryohm kurerat