Kiropraktik

Kiropraktik

Lindra smärta och förbättra kroppens funktion med kiropraktik. Helst i förebyggande syfte men även i mer akuta lägen. Bry ohm dina leder, muskler och skelett för den delen.


Sån ryggrad du har!

Vad är kiropraktik?

Behandling hos en kiropraktor används både för att förebygga, behandla och rehabilitera smärtor och problem relaterade till rörelse i muskel- och skelett. Själva behandlingen sker manuellt via händerna av en kiropraktor i kombination med rådgivning och träning.


Kiropraktik är vanligt att ta hjälp av vid:

  • Spänningar och värk i nacke och axlar
  • Stela och spända muskler
  • Nackspärr och ont i ryggen
  • Idrottsskador
  • Migrän, yrsel
  • Musarm och tennisarmbåge
  • Rehab efter en sjukdom, skada eller operation

Vad är skillnaden mellan en kiropraktor och naprapat?

Båda arbetar med att lindra smärta och förbättra kroppens funktion, och det finns några skillnader mellan de två yrkeskategorierna främst gällande utbildning och erfarenhet samt behandlingsområde.


Valet mellan en kiropraktor eller en naprapat kan bero på personliga preferenser och vilket område av kroppen som behöver behandlas.


En kiropraktor är en legitimerad yrkesverksam som specialiserat sig på att diagnostisera och behandla problem med muskler, leder och nerver, särskilt i ryggraden och nacken. Kiropraktorer använder vanligtvis justeringar och manipulationer för att behandla smärta och återställa normal funktion i kroppen. Kiropraktorer fokuserar på att hantera och lindra smärta genom justeringar av ryggraden och andra leder.


En naprapat är också en legitimerad yrkesverksam som behandlar problem med muskler, leder och nerver. Naprapater fokuserar på att hitta och behandla problem i muskler, senor, leder, bindväv och nerver, särskilt i nedre delen av kroppen, som höfter, knän, fotleder och fötter. Naprapater använder oftare en bredare uppsättning behandlingsmetoder än kiropraktorer, såsom massage, stretchövningar, akupunktur, laserterapi och träning.


Hitta en kiropraktor

Vi finns här redo att bry ohm