Biohacking

Biohacking

Hacka din biologi? Det kan kort och gott beskrivas som konsten att optimera kroppen och hjärnan genom biologiska förändringar, teknologi och systemtänkande.


Använd biohacking för att förändra din egen inre och yttre miljö för att upprätthålla ett hälsosammare och längre liv med utökad prestation, välmående och koncentration.


Vad är biohacking?

Lite mer ingående så handlar biohacking om att systematiskt utforska och modifiera den mänskliga biologin genom användning av teknik, livsstilsförändringar och kosttillskott mm. Målet med biohacking är alltså att förbättra och optimera hälsa, prestation och välbefinnande.

Becoming your best biological version, typ!

Är biohacking för alla?

Ja det tycker vi! Om man tar bort all krånglig teknologi och systemtänk och ”biologiskt övervakande”, så handlar det ju faktiskt om att vara lyhörd och responsiv inför sitt eget välmående och att man vill prioriterar sin fysiska och mentala hälsa in the long run. Dvs hur håller vi oss friska och balanserade!

Hur kan biohacking användas?

Huvudsakligen vill man förstå hur olika faktorer i den inre och yttre miljön, påverkar kroppen och hjärnan – såsom via kost, träning, sömn, fokus, energireglering, återhämtning och stresshantering.


Biohacking handlar essentiellt om att kunna påverka och förändra sin egen inre och yttre miljö för att upprätthålla ett hälsosammare och längre liv.


Metoderna?

Metoderna och teknikerna är många men systemtänket är genomgående, dvs att biohackers använder sig av olika metoder såsom genetisk testning, användning av sensorer för att mäta biologiska parametrar och användning av smarta teknologiska enheter för att övervaka kroppens funktioner – sk biofeedback.


Helt enkelt?! Bli din egen detektiv kring hur just din innehållsförteckning är uppbyggd och samverkar med din inre och yttre miljö. Ihop med de metoder och personer som resonerar med ditt system?


Bli din egen biohacker ihop med ett proffs

Vi finns här redo att bry ohm

Vilka håller på med biohacking?

Till en viss grad så handlar ju biohacking om att individen själv testar, mäter och prövar sig fram för att optimera både sitt fysiska och mentala välmående. Men det finns såklart en hel del olika yrkesverksamma som både direkt och indirekt jobbar med biohacking.

Några exempel:


  • Näringsfysiologer
  • Hälsocoacher
  • Personliga tränare
  • Hälsoteknologer
  • Psykoterapeuter av olika slag


Bryohm kurerat