Känslor

Ta vara på hela känsloregistret

Roten av all rädsla är oftast självtvivel. Sorg och glädje kan gå hand i hand. Hur känns din skam? Går det att råda bot på allt med kärlek? När kände du ens eufori?

Våra kära grundkänslor

Vilket förhållande har du till dina grundkänslor?

Det här är ju ingen nyhet, att vi människor har en rad grundkänslor, de medfödda som vi har med oss från födseln. De basala känslorna som bara finns där med oss längs livet såsom glädje, sorg, rädsla, äckel, förvåning och ilska. Men hur har vi det ihop med dem om vi ska vara ärliga mot oss själva och varandra? Vad vill de lära oss om vi tittar närmare?


Är det allt?!

Nä, såklart. Lägg till euforisk, gladlynt, kärleksfull, lekfull, nedslagen, skamsen, skuldkänslan, rosenrasande och en rad andra feelings för att bredda vårt känslospråk som behöver all kärlek det kan få. 

Grunden för att komma närmare

Känslorna är i grunden till för att hjälpa oss komma närmare oss själva tillsammans med varandra. Helt klart våra ultimata guider för att ge vägar in till livsviktig utveckling om vi tar ansvar för hela vårt känsloregister där vi inte flyr eller stoppar undan dem som om de inte skulle få finnas. Lätt hänt, dock.


Vi kan lätt påstå att känslorna som vi har så naturligt med oss längs vägen, både hjälper och stjälper oss innan vi lär oss mer kring vad de vill säga oss.

Vilka sägs vara de vanligaste rädslorna?

Känner du förresten till vilka som är bland de vanligaste rädslorna vi har? Du är med andra ord inte alls ensam.

 1. Misslyckas. Rädsla av att misslyckas 
 2. Bli bortstött. Rädsla av att inte få höra till/vara utanför/bli bortstött
 3. Förväntningar. Rädsla för andras eller egna förväntningar (för höga eller för låga)
 4. Inte räcka till. Rädsla för att inte räcka till/vara i bristen av våra förmågor 
 5. Ånger. Rädsla av att ångra något
 6. Missa. Rädsla av att missa något

Roten av all rädsla är oftast självtvivel. Det är ofta också varför vi prokrastinerar 

Känn, umgås, omfamna, var och stå i känslorna. Mot ökad hälsa!

 1. Våga känna dem. Att leva livet fullt ut innebär att också våga känna och leva ut alla sina känslor
 2. Umgås med dem. Att skapa avstånd och slåss mot känslorna gör att du går mot att lida
 3. Omfamna dem. När du bedövar en känsla såsom tex sorg bedövar du också glädje
 4. Våga vara med dem. När du låter rädslan vinna stöter du bort kärlek
 5. Stå kvar i dem. När du trycker undan dina känslor kan du längs med tiden utveckla depressioner och kroniska sjukdomar


Emotion Code

Utforska metoden Emotion Code med Anna Sommardotter för att; Känna mer kärlek, bygga hälsosamma relationer, lindra ångest, släppa trauman, lindra smärta i kroppen, få inre lugn, nå drömmar och få mer energi.


"Jag brinner för känslor och vad som händer när känslorna inte får utrymme att kännas och fastnar i kroppen. Hur barndomen formar oss. Hur vårt undermedvetna skapar våra liv och hur vi kan nå det för att läka och skapa nya mönster"

Hela känsloregistret?

Kom i kontakt med känslorna

Bara genom att sätta ord eller ta ton kring något så har du kommit lång väg mot både utveckling och ökad hälsa. Utforska hela känsloregistret på egen hand eller ta rygg ihop med en sparringpartner för utökad likvskvalité.


Hjälpsamma personer inom området här kan vara psykoterapeuter, livs- och relationscoacher, dejtingcoacher, högkänslighetsterapeuter och parterapeuter. Alla finns hos Bryohm!

Kom närmare dig och varandra

Lär känna alla dina känslor och därmed dig än närmre. Sjävkärleken kommer på köpet.

Bryohm kurerat