Medicinsk yoga

Medicinsk yoga

Reglera hormonbalansen och livsenergin i kroppen ihop med medicinsk yoga.


Yogaformen hjälper även till att balansera det endokrina systemet med stort fokus på medveten andning och närvaro.


Vad är medicinsk yoga?

Den medicinska yogan är anpassad för att förebygga och behandla olika medicinska tillstånd och är baserad på den traditionella yogafilosofin.


En av de viktigaste fördelarna med den medicinska yogan är dess förmåga att hjälpa till att reglera hormonbalansen i kroppen. Genom att utföra specifika yogaövningar som riktar sig mot det endokrina systemet kan man hjälpa till att återställa balansen och förbättra hormonfunktionen, vilket inkluderar binjurar, lever, sköldkörtel och äggstockar.

En obalans i det endokrina systemet kan leda till olika hälsoproblem. Yogans effekt på det parasympatiska nervsystemet kan också hjälpa till att lugna kroppen och sinnet.


Denna form av yoga föreskrivs även av legitimerade sjukgymnaster och läkare för att behandla olika hälsoproblem, såsom högt blodtryck och hormonella obalanser.

Vad är mediyoga?

Mediyoga är en form av terapeutisk yoga inom medicinsk yoga som passar för en mer rehabiliterande form av yoga. I syfte att effektivt lindra stress, sömnproblem, ångest, högt blodtryck och besvär i rygg och nacke. Mediyoga hjälper till att reglera hormonbalansen och är särskilt effektiv för att lindra besvär relaterade till PMS, PMDS, inkontinens, klimakteriesymtom och svårigheter att bli gravid.


Formen är också ett bra komplement till annan träning eller fysisk aktivitet, eftersom det kan hjälpa till att lugna och balansera nervsystemet.


Hitta din guide inom medicinsk yoga

Vi finns här redo att bry ohm

Bryohm kurerat