Lymfmassage

Lymfmassage

Lymfmassage hjälper till att öka cirkulationen och energin i kroppen samt förbättra immunförsvaret. Metoden är även hjälpsam för att lindra svullnad i kroppen samt få tillgång till djupare avslappning och mer energi.


Vad är lymfmassage?

Lymfmassage är en typ av massage som syftar till att främja cirkulationen av lymfen i kroppen. Lymfen är en vätska som hjälper till att rena och förflytta vätska och avfall från vävnaderna i kroppen. Massagen utförs genom att trycka och manipulera lymfknutorna och vävnaderna runt dem för att hjälpa till att främja själva cirkulationen för att frigöra energin och göra sig av med slaggprodukter och överskottsvätska. I en behandling fokuserar terapeuten på bindväv, hud och andning. 


Betydelsefullt för vårt immunsystem

Själva vätskan innehåller lymfocyter, som är en typ av vita blodkroppar som hjälper till att bekämpa infektioner och cancerceller. Lymfsystemet spelar därför en viktig roll för vårt immunförsvar.

Lymfmassage kan hjälpa till att reducera svullnad efter skador eller kirurgi, samt förbättra hälsan i hud och leder. Lymfmassage kan också användas för att hjälpa till att förebygga och behandla infektioner och andra hälsoproblem. Det är viktigt att endast utföras av en professionell och utbildad massageterapeut.

Hitta din lymfmassör

Vi finns här redo att bry ohm