Twerking

Twerking

Att det finns ett samband mellan rörelse och hälsa är glasklart. Kom i kontakt med din sensualitet.

Förutom att det är roligt och lekfullt att twerka så tenderar det att ge en helt annan kontakt och förhållande till vår egen kropp.

Vad är twerking utifrån ett holistiskt perspektiv?

Twerking är ett sätt för att komma i kontakt med sin sensualitet - och för att skapa en känsla av empowerment. Förutom att det är roligt och lekfullt - så tenderar det att ge en helt annan kontakt och förhållande till vår egen kropp, när vi fokuserar på rörelse och vad den kan göra istället på hur den ser ut.

Enligt kinesisk medicin cirkulerar vi vår energi i kroppen genom twerking. Vårt nedre energicenter sitter tre fingrar nedanför vår navel och det är där vår livsenergi - chi - genereras och förvaras.

Twerking och kulturen?

I många kulturer världen över har kvinnor i alla tider dansat på olika sätt genom att rulla och skaka på höfterna samt bäckenet för att jorda sig och släppa på spänningar.


I den indiska traditionen balanserar twerking vårt första och andra chakra, som är kopplade till våra känslor, kreativitet och trygghet. När dessa chakran är balanserade får vi en starkare kontakt med vår sensualitet - och mer energi och livskraft.


Kan alla twerka?

Alla som inte har funktionsvariationer som hindrar kan rent fysiskt twerka - det är bara en fråga om teknik och få kontakt med rätt muskler - och att öka styrkan i benen.


Källa: Therese Storm/Facilitator twerking

Hitta din twerkinglärare

Vi finns här redo att bry ohm