Gå till kärnan av symtomen med Osteopati

Osteopatins filosofi utgår från att kropp, sinne och själ i en enhet utgör kroppen, och att den är utformad för att självläka och på egen hand upprätthålla hälsa och vitalitet. Kroppens struktur och funktion är en enhet och starkt relaterade till varandra.

Vad är osteopati?

Osteopati är en manuell behandlingsform som grundar sig på mjuka tekniker som sätter kroppen i rörelse för att främja en självläkande process. Syftet är att undersöka och behandla orsaken bakom smärta eller symtom i kroppen. Kropp, sinne och själ utgör en enhet.


Osteopati är en behandlingsmetod som efterfrågas allt mer i Sverige, men som fortfarande är relativt ny för många. Jämfört med många andra länder är osteopati en av de ledande manuella behandlingsformerna.

“En osteopats uppgift är att med kunniga händer, anatomisk kunskap och djupt lyssnande, se genom nätet av symptom till kärnan av problematiken” FILIPPA BEIJER Osteopat D.O. BSc & Cert. Kinesiolog

Vilka tekniker används av en osteopat?

Osteopaten använder en bred uppsättning mjuka manuella tekniker och skräddarsyr behandlingen efter varje individs specifika situation. Varje behandling inleds med en noggrann utredning av orsaken till besväret eller det man vill förebygga. Osteopaten strävar efter att minska muskelspänningar, öka blodcirkulationen och stimulera nervsystemet på ett mer naturligt sätt, så att kroppens självläkande system kan fungera mer optimalt.


Behandlingar kan också ges i förebyggande syfte för att förbättra kroppens funktionalitet på lång sikt och på ett holistiskt sätt. Osteopaten kan också ge råd om träning, kost och andra faktorer som påverkar hälsan för att ge en helhetssyn på individens hälsa.

Osteopati kan vara en hjälpsam behandlingsform vid en rad olika besvär, såsom smärta i rygg, stelhet, ledvärk, spänningshuvudvärk, migrän, idrottsskador, ischias, matsmältningsbesvär och premenstruella spänningar.


Osteopati som behandlingsform passar dig som vill:

  • Självläkning. Stimulera kroppens självläkande system 
  • Mjuka rörelser. Få stöd för att minska smärta med varsamma och mjuka rörelser
  • Holistisk syn. Få en holistisk syn på din kropp, själ och sinne 
  • Naturlig lindring. Få hjälp med värk både i akut och förebyggande syfte på ett naturligt sätt

Hitta din oseopat

Vi finns här redo att bry ohm

Bryohm kurerat