Sara Modig
avatar
location-icon
Stockholm/Online
location-icon
Sara Modig AB

Sara Modig

Andningspedagog | Breathcoach | Livs- och ledarskapscoach | Mentor | Sensing Yogainstruktör

Ohm Sara

Det var en gång en ung kvinna som med stor nyfikenhet på livet ville beröra och öppna världar för människor genom musikens kraft. Men den unga människan mötte prestationsdraken och sköt sin dröm åt sidan för att istället bli ekonom och byråkrat. Hon klättrade allt högre i maktens borg. Hon siktade fortfarande på att göra världen bättre, nu med strategier, politik och budgetar som verktyg istället för musiken. En dag märkte hon till sin fasa att prestationsdraken, som hon trodde sig besegrat när hon bytte bana, hade överlevt för att nu attackera med förnyad kraft. När drakens tänder och klor började gräva sig in i det som kvinnan kände var sant och riktigt, flydde hon de prestigefyllda salongerna och blev tvåkvinnsföretagare. I ett kreativt skapande inom vitt skilda samhällsområden – ja, för hon kände fortfarande kallet att förbättra världen – utbildade, utvärderade, faciliterade, projekt- och processledde hon som fristående konsult. Plötsligt föll hon handlöst i den avgrund som öppnades när alliansen med honom som varit hennes livspartner sedan unga år bröts upp. På den mödosamma vägen upp ur dödskuggans dal växte en ny insikt – eller var det en nygammal – fram. Det är i mötet människa till människa, liksom i människans möte med sig själv, som den bättre världen byggs. Än en gång tog hon ut kursen i en ny riktning. En coachutbildning lade grunden. Uppdrag som coach och mentor förstärkte vissheten om var hennes sanna norrpunkt låg. Mötet med frigörande andning ledde till utbildning till andningspedagog och breathcoach. Ryggsäcken fylldes dessutom på med ännu ett verktyg i form av Sensingyoga. Allteftersom hon avverkade den slingriga vägen framåt växte hennes insikter om sig själv genom reflektion, coaching, terapi och egen meditations-, andnings- och yogapraktik. Steg för steg, möte för möte, med sig själv och andra, har hon fortsatt att flytta hem allt mer i sig själv och att stötta andra som är på samma resa. Med lyssnandet, seendet till och medkänslan med den andra som grund. Huvudfotingen som en gång varit hon, är nu en människa med allt bättre tillgång till hela sig: kropp, tanke, känsla, relationer och ande. Nyfiken på människor och deras resor till sina hela jag. Jag är hon – vem är du?

Effekter

Genom ingångar i andning, rörelse, röst och reflektion stöttar jag människor och organisationer att leva och verka fullt ut. Med effekter såsom: Ökad självkännedom, Höjd energinivå, Ökad kroppskontakt, Stärkt förmåga att reglera känslor och ditt nervsystem, Djup avkoppling, Förändrat sinnestillstånd

Fakta Sara

Metoder
Områden jag behandlar
Min Squad
Individ
Vuxen
Grupp
Organisation
Former
Fysiskt möte
Online
Retreat
Webinar
Kurs/utbildning
Föreläsning
Seminarie
Workshop
Notes
Med utgångspunkt i klientens frågeställning behov och förutsättningar kombinerar jag metoder ur min verktygslåda. Alltid med hänsyn till klientens preferenser och gränser
I mitt arbete följer jag de etiska riktlinjerna från ICF (coaching) och Global Professional Breathwork Alliance
Kompetens
Andningspedagog 2023 Inspiraktiva
Diplomerad Sensing Yogainstruktör 2023 Sensing Yoga
Diplomerad Breathcoach 2023 Hale Center
Certifikat Advanced Fundamental Coaching Skills inom ICI 2018 Orjala & Partners AB
Diplomerad facilitator 2017 Astrakan
THERE - The Human Element och retorik för kvinnliga ledare 2017 Pétursdóttir Consulting AB
Språk
Svenska
Engelska

3 tips för att bry ohm

Lyssna till kroppen

Bli kompis med din kropp och träna på att höra vad den säger dig. Det är en slagbar kompass för helhetligt välmående!

Pandikulera

Pandi.. vaddå? Om du sett en katt eller hund sträcka ut sig i sin fulla längd och trampa med tassarna, eller det lilla barnet som nyvaket sträcker armarna över huvudet och gäspar, ja, då har du sett en pandikulering. Eller kroppsgäsp som det kan kallas på vardagssvenska. Det är kroppens eget sätt att mjukt väcka muskler och nerver till liv efter en kortare eller längre stunds stillhet. När vi sträcker ut och samtidigt andas in, skickas biofeedback från kroppen till hjärnan om hur spända våra muskler är. Kroppen spänner musklerna lite extra – och sen släpper den taget om spänningar från topp till tå, och vi andas ut. Kvar blir en magiskt skön känsla!

Lär dig andas

Nej, vi behöver givetvis inte lära oss andas för att överleva. Kroppen sköter det åt oss, alldeles autonomt 24/7/365. Men – människor har i alla tider gått vägen via en mer medveten andning och tusentals olika andningstekniker för att skapa olika önskade effekter, vare sig det har handlat om kropps- och tankekontroll, prestation, livsenergi, fokus, hälsa eller andliga upplevelser. För att leva mer fullt ut helt enkelt. Genom allt ifrån ökad medvetenhet om ”ditt vanliga” andetag, via enkla andningsövningar för en mer funktionell vardagsandning, till djupare, dynamiska, längre breathworksessioner erbjuder ökad kunskap om och bekantskap med din andning en unik, inneboende väg till att inte bara överleva, utan faktiskt leva fullt ut.

Människor säger

testimonials
Med genuin värme och närvaro har jag blivit coachad av Sara, som hjälpt mig hitta mina egna svar och egen röst i de olika frågeställningar jag tagit upp i samtalen. Jag kände tidigt stark tillit till Sara, vilket gjorde att jag var trygg att ta upp både viktiga men också utmanande ämnen. Sara har anpassat sitt coachande efter mina behov utifrån varje coachtillfälle. Det har också varit väldigt kraftfullt med de meditations- och andningsövningar som Sara ibland använt i samtalen, som ett sätt att komma i kontakt med mig själv och ännu närmare mina egna svar. Jag kan varmt rekommendera Sara som coach!
Coachklient
testimonials
Det var en omvälvande upplevelse där tid och rum helt gav vika för något nytt jag aldrig upplevt tidigare! Sara var trygg och guidade mig lugnt igenom andningen. Miljön kändes ombonad och fridfull. Det var många år sedan jag var så avslappnad som efter min session med Sara! Jag har bokat fler tillfällen och ser fram emot att uppleva detta igen!
Klient efter första enskild session med frigörande andning

Hör gärna av dig

Jag finns här ohm du vill veta mer kring något
Genom att skicka in formuläret accepterar du vår integritetspolicy.
Jag vill gärna få nyhetsbrev från Bryohm.