Andning

Andningen - vårt eget apotek

Din andning är en av många vägar till att hålla sig frisk. Upplev kraften i andetaget, kroppens starkaste självläkande mekanismer som tar oss djupare in i vår kärna. 


Genom enkla andnings- och avslappningsövningar kan vi bland annat aktivera vagusnerven. Kroppens största nerv, som förbinder hjärnan med kroppens vitala organ.


Andningen, ständigt där för dig

Kraften i andetaget

Vi föds in och dör ut via ett andetag. Ett obeskrivligt outstanding kretslopp fullt av det som håller oss vid liv. Men hur mycket kärlek ger du ditt andetag egentligen? En naturlig kraft vi kan nyttja desto mer för vårt välbefinnande holistiskt. Ständigt där, redo att aktiveras.


Vår andning möjliggör att kroppens celler förses med syre och att koldioxid från våra cellers ämnesomsättning kan lämna kroppen.


Genom enkla andnings- och avslappningsövningar kan vi bland annat även lätt aktivera vagusnerven. Kroppens största nerv, som förbinder hjärnan med kroppens vitala organ. Den reglerar vårt nervsystem och immunsystem bland annat. Redan genom att ta några lugna djupa andetag kan återhämtning aktiveras och fysiologiska stressreaktioner lindras.

Hitta djupare in via din andning

Upplev och utforska kraften i andetaget genom några utvalda metoder här:

Pranayama

Pranayama är en del av yoga som fokuserar på andningsövningar för att balansera livskraft och energi. Den här formen stödjer och främjar orken, cellerna, humöret, koncentrationsförmågan, avslappningsförmågan, pulsen, matsmältningen med mera.

Breathwork

Breathwork är ett samlingsnamn för olika slags tekniker inom kontrollerad andning med syfte att öka välbefinnandet. Var också vaksam på vilken typ av andningsövning som är bra för dig. Om du exempelvis har ett triggat nervsystem med stora ångestpåslag kan vissa typer av breathworkövningar trigga i fel riktning. Rådfråga med en yrkesverksam om du är osäker.

Mediyoga

Mediyoga är en form av terapeutisk yoga där lugna yogaövningar kombineras med tekniker kring andning och mindfulness. Formen är ett bra komplement till annan träning eller kroppslig utmaning för att lugna och balansera nervsystemet. Den medicinska yogan är en yogaterapi som hjälper till att reglera hormonbalansen och livsenergin via balansering av det endokrina systemet.

Sparringpartners ihop med din andning

Andas med oss! Vi finns redo att bry ohm.