Ökad hållbarhet mitt i karriären

Ökad hållbarhet mitt i karriären

Emma Thormarker är kvinnan mitt i livet, som bytte den globala resultatkostymen från HM-gruppen till sin egen kollektion av livsbejakande strategier för ett hållbart liv. Nu hjälper hon kvinnor, via sin egen transformation, för ökad hållbarhet mitt i karriären - där drömmar och mål går hand i hand med själen.


Men hur gör vi för att hålla ihop oss själva, karriären och det vi håller kärt, på en och samma gång, går det ens Emma?

OHM:

Emma Thormarker Professionell ICF-Coach | Worklifebalancecoach | Självledarskapscoach


AKTUELL MED:

Individuellt coachingprogram "Back on track" för att hitta klarhet, fokus och din väg framåt. Vecka för vecka för att du sen ska kunna fira med dunder och brak att du nått dina mål på nyårsafton!


ÄLSKAR:

Sällskapsspel, tända ljus och brasor.

Emma, heej!

Vi älskar människor som brinner för något viktigt. Och du brinner ju för att kvinnor ska kunna ta tillbaka makten över våra val, mål och drömmar. Så, vi går rätt in i härligheten! Vad krävs för att få uppleva den transformerande kraften som kommer genom din coaching?


Emma:

 

Det krävs en vilja att förändra sin nuvarande situation, en öppenhet för nya perspektiv och en stor dos mod för att berätta om sina innersta drömmar, långsiktiga visioner, tankar, känslor och utmaningar.

Hur kom du själv in på livsbanan att bli coach?

Ja coach, inriktad på att hjälpa kvinnor mitt i livet. 


Emma:

 

Coachning har haft en otroligt transformativ kraft i mitt eget liv. Både i relationer, i karriären och i mitt eget välmående. Inte bara snabba lösningar för stunden utan verkligen vad som är viktigt långsiktigt hållbart för just mig. Jag har fortfarande med mig nycklar idag som jag fick när jag cochades första gången för 7 år sen. Nu vill jag dela med mig av mina verktyg och erfarenheter och stärka fler kvinnor i deras självledarskap. Det är dags att vi kvinnor börjar må bättre och vänder den oroande sjukskrivningsstatisiken som finns idag! De allra flesta har eller kan få de förutsättningar som krävs för att må bra och ta kontroll över våran livssituation i dagens samhälle, och nu är det dags att vi faktiskt agerar för det också!

Varför är det klassiska livspusslet så svårt att balansera?

Idag vill vi så mycket.


Vi vill vårda relationen till våra släktingar, vår partner och våra vänner, ha en karriär, ta hand om barnen, hushållet och ha tid för både netflix och att ta hand om oss själva. Många kvinnor jag träffar behöver hjälp med att lära sig prioritera och att göra en sak i taget. Allt behöver inte vara perfekt och allt behöver inte hända samtidigt. Det är en fullständigt orimlig förväntan som skulle behöva begravas helt.


Sen är det så vanligt idag också att vi fortsätter till nästa puck så fort vi har klarat av en uppgift. Vi behöver bli bättre på att stanna upp, fylla på med ny energi och även ge oss själva mycket mer credd för vad vi redan gjort grymt bra!

Vad är dina bästa take-aways utifrån emotions-& motivationspsykologin?

För i kombination med din coaching använder du även detta!

 

Emma:

 

Stresshantering, känsloreglering, hur den kognitiva och neurologiska kopplingen fungerar med dessa två delar. Det har gett mig en helt annan förståelse för hur vi fungerar rent biologiskt när jag lärde mig mer om detta. Även vad forskningen visar när det kommer till att lyckas med de målen vi sätter upp för oss själva, vad det är som påverkar att vi faktiskt når våra mål och vilka strategier man kan tillämpa för att stärka sin motivation och sitt självledarskap.


Även positiv psykologi, hur man skapar ett hälsosamt mentalt tillstånd som är härligt att vara i och där man kan använda sina styrkor för att uppleva en meningsfullhet, ett inre lugn och en tillfredställelse.

Quick fix till bättre holistisk hälsa?

 

Ja som även har hälsosam impact på lång sikt, vad skulle du säga då? 

 

Emma;

 

De allra flesta stora förändringar tar tid. Däremot kommer du aldrig ångra att du satsar på din egen utveckling! Det handlar om att hitta de områden som gör störst skillnad för dig, prioritera dem och hitta dagliga vanor som för dig framåt. Stanna upp och reflektera, ta bort det som inte funkar, testa dig fram, fyll på med energi på ett sätt som är bra för dig, fortsätt trots att det är svårt och jobbigt. Hitta någon som inspirerar dig!


Om du snabbare vill se resultat av de målen du jobbar mot så rekommenderar jag att hitta en sparringpartner. Någon som kan hjälpa dig att hjälpa dig själv, utmana dig, stärka dig och ge dig nya perspektiv. Säkra att du regelbundet får det stödet du behöver.

Emmas top 3

Bästa metoderna för holistisk hälsa:


Prioritera tid varje dag för att stanna upp, lyssna inåt och reflektera över vad du behöver just här och nu.


Daglig återhämtning gör större skillnad än en ledig dag per halvår. Lyssna på dig själv och vilken typ av återhämtning som du behöver i stunden.


Ha kul! Planera in något du älskar att göra som ger dig lyckokänslor! Något du kan se fram emot och leva på länge!