Vägen ut är in - inrikesresor på riktigt

Vägen ut är in - inrikesresor på riktigt.

Här är energi- och hypnosterapeuten som kan göra dig hög på det du redan har inom dig.


Alfrida Ivarsson, från Astrala Resebyrån, är hypnosterapeut, yogalärare, högkänslighetsterapeut och energiterapeut kunnig inom NLP. Hon arbetar holistiskt för att ta fram essensen av det som redan finns hos var och en av oss.

Hej Alfrida,

Handen på hjärtat, hur hög på dig själv är du egentligen?


Med handen på hjärtat så kan jag ta mig till energirika och gudomliga upplever bara genom min andning och tekniker inom hypnos, breathwork och energimedvetenhet. Anledningen till att jag kommit till dessa tillstånd och fördjupat mig kring det här har helt och hållet med att göra att jag befunnit mig på platser av raka motsatsen. Det är så sant att ens största hinder blir ens största verktyg - om en är villig nog!


Att bli hög på det vi redan har inom oss låter lite för bra. Hur kommer man lättast dit? Kan alla komma dit?


Jag säger ja. Om vi talar om tillståndet bara, sen kommer andra faktorer in som kan hindra upplevelsen. Enligt mig kan vi komma i kontakt med precis vad som helst när vi frikopplar hjärnan en stund- eller rättare sagt: det rationella sinnet. Det är min fullständiga övertygelse att alla typer av substitut egentligen bara ger oss tillgång till något som redan finns inom oss.Många kommer till dig. De är trötta, deprimerade, frustrerade, ledsna och energilösa. Varför tror du att så många mår som de gör?


Att vi har lärt oss att tänka istället för att känna, som hypnoterapeut blir jag inte förvånad över att vi förlorar kraft och connection om vi figurerar i det sinnet med absolut lägst kapacitet.


Dessutom är tanken en energi som söker sig utåt, som tar dig utanför dig själv, bort från dig själv. Där finns ingen inre frid att hämta.


Vilka är de tre största utmaningarna som dina klienter har med sig själva just nu?


Utmattning, ångest och låg självkänsla.


Vilken quickfix för att få ökad energi skulle du säga att man bör prova på? Och hur?


Det finns tre sinnestillstånd; det medvetna, det undermedvetna och det omedvetna. 


Det medvetna sinnet är tankar/logik, det är också det sinnet som gör dig utbränd på ett ögonblick. Det undermedvetna är dina beteendemönster/programmeringar/simuleringar som utformas av trauman/upplevelser, det är det sinnet som styr 95% av din dagliga aktivitet. 


Det omedvetna sinnet är det som styr t ex din andning och hjärta, det kollektiva medvetandet, det är det sinnet du upplever enhetlighet och spiritualitet/själslig kontakt (enligt min uppfattning), det är i det sinnet du stöter på det som kallas för “tidigare liv” t ex - som lika väl kan vara en kollektiv programmering utan personlig koppling till dig. Ingen vet exakt. Hur som helst så behövs det här långa svaret för att förklara min quick fix. Om du riktar ditt medvetna fokus på en undermedveten upplevelse (känsla i kroppen) eller en omedveten handling (t ex andetaget) - så vilar du hjärnan omgående= du får energi.


På mer lång sikt, hur ska man egentligen göra för att komma i mer kontakt med sin egen inre kraft? Vad är det alla vill veta och få tillgång till men alltför få gör enligt dig?


Enligt mig så skapas ALL smärta i “mindet” och då menar jag ALL. Det är MIN fulla övertygelse. Om vi kan smyga på våra tankar och förstå att de skapats i dået och inte har något med nuet att göra, slutar ge näring åt det som inte gynnar oss så kommer en enorm kraft som är mer sanningsenlig än tanken eller egot eller om det är båda. Eller om det är samma. Vem vet. Lagen om fokuserad uppmärksamhet är helig för mig- det du fokuserar på växer.


Var hämtar du själv inspiration ifrån för att utveckla dig själv och stå i din egen kraft, energi?


Jag hämtar allting inifrån mig. Det låter väldigt självgott men det finns otroligt många vägar att gå och genom att lyssna inåt - till det som du går igång på, det som får dig att sukta efter mer eller om det drar i dig på något annat sätt så får information ifrån den högsta källan om “den rätta vägen”. Det finns inga rätt eller fel. Allt är information. Svaret blir väl att komma i kontakt med sin egen kompass genom att känna in allt. 


Några av mina inspirationskällor är Dr. Dain Heer, Joe Dispenza och Echart Tolle. Så ojämlikt av mig. Men de resonerar verkligen med mig.

Kort ohm Alfrida Ivarsson

Många som kommer till mig vill:

  • Komma i kontakt med sin egen energi
  • Bli mer medvetna och undermedvetna för ett högre medvetande
  • Skapa förändring i sitt liv
  • Stärka det inre ledarskapet


Hypnosterapi och HSP-terapi för dig som:

  • Vill utforska sig själv
  • Vill leva ett helare liv
  • Älskar utveckling
  • Älskar att simma på djupet


Läs mer ohm hypnosterapi & högkänslighetsterapi