Kost & Näring

Du är vad du äter sägs det. Ge dig rätt bränsle och forska vidare kring vad som ger dig näring. Ta rygg på vägar utifrån bland annat din anatomi, fysiologi, metabolism och livssituation.


Vad säger din magkänsla till dig?

Ge dig rätt bränsle och forska vidare kring vad som ger just dig den rätta näringen

Eller hör av dig direkt till oss på bryohm om du vill att vi ska hjälpa till att hitta mer rätt! En hjälpande hand, en trygg kontakt, en lugnande röst eller avgörande moment kan göra så mycket för helheten. Du är vad du äter sägs det.


Ofta är det yrkeskunniga som specialiserat sig inom kroppsterapi inom främst friskvården, såsom exempelvis; kostrådgivare, personliga tränare, friskvårdskonsult, hälsopedagog, ayurvediska terapeut, nutritionist, näringsfysiolog, naturterapeut, kinesolog, kost-/näringsrådgivare och näringsterapeut som kan guida och stötta upp kring kost, näring och livsstilsförändringar.

Holist javisst!

För att upptäcka mer utifrån hela dig kommer du även inom det fysiska området stöta på metoder som mer eller mindre angränsar till ditt psyke tillika själ. Det är många metoder och behandlare som kompletterar varandra för att bry ohm hela dig.

Utforska utvalda metoder

Naturmedicin & naturterapi

Naturmedicin bygger på kroppens självläkande förmåga och att reglera nervsystemet. Via en naturterapeut kan exempelvis en behandlingskur bestå av en ändrad kosthållning som är baserat på växtriket utifrån olika terapier såsom diet, mineralterapi, vitaminterapi, immunterapi och dränering (biologisk avgiftning).

Kinesiologi

Inom kinesiologi finns verktyg för att få en indikation på vilka näringsämnen som kan behöva kompletteras eller tas bort från kosten för att främja hälsa och välbefinnande. För en individanpassad kosthållning anpassad efter personens specifika behov och förutsättningar.

Hälsocoaching, Wellnescoaching

En hälsocoach eller wellnesscoach jobbar tillsammans för att förebygga ohälsa genom att inspirera till en sund livsstil utifrån individens anatomi, fysiologi, livssituation och grundmedicin. Friskvårdsprogram sätts ihop utifrån exempelvis kost, sömn, andning, rörelse och träning baserat på de utmaningar som finns eller de resultat som önskas för att stärka välbefinnandet.

Andningsterapi, Andningscoaching

Andningen är inte bara bra för att komma in till ett mer avslappnande tillstånd för våra muskler och sinne utan också läkande och bra för vår matsmältning, lymfcirkulation, immunförsvar, muskulatur och rörlighet.

Ayurveda

Enligt Ayurveda är vårt naturliga tillstånd ett tillstånd av hälsa, lycka och en inre känsla av välbefinnande. "Hälsa" definieras som att kroppen är fri från gifter, sinnet i fred, våra känslor balanserade, vårt avfall eliminerat och att våra organ fungerar normalt. Kosten är central och anpassas efter våra olika kroppstyper.