Soundwellness, Ljudhealing

Det enda du behöver göra är att lyssna

Sound wellness och olika frekvenser kan ge oss den snabba vägen in till eskapism. Lägg till den lugnande, euforiska, självläkande och ångestdämpande effekten som ljud och musik kan ge. 


Lyssna på frekvenserna

Musiken, ljudet och dess frekvenser har en outstanding power över oss för vårt välbefinnande. Att lyssna på ambient sound, binaurala beats, psykedelisk ljudterapi, allt med 528 hz som sägs reparera DNA, eller ja allt som får dig att må bra kan ge naturliga källor till hälsa både på kort och lång sikt. Eller varför inte bara lyssna på tystnaden, hur låter den? Något annat ovärderlig kan ju också handla om att lyssna in dig och andra utan att avbryta eller flika in, för att kunna förstå dig eller någon än mer in på djupet.

Musikens läkande effekt

Dina öron kan helt klart vara den enkla vägen in (och ut) för att kunna ge det som behövs för att läka, förstärka eller frigöra. Musiken och även ljuden i terapiform kan vara en fin väg för att förbättra den psykiska och fysiska hälsan. Många använder sound wellness för att slappna av, hantera ångest, minska stress, sova bättre och annat av vikt.

Shumannresonansen då?

Bara det att naturen har sin alldeles egna frekvens säger sitt. En slags rytm som allt levande följer. En naturlig elektrisk resonans som finns i jordens atmosfär. Den skapas av blixturladdningar som skapar elektriska fält runt planeten.


Shumannresonansen - naturens och jordens frekvens har en konstant resonans på 7,83 Hz. Den sägs ha samma våglängd som vår hjärna har när vi mår som bäst, vilket också kan skapa den rätta grogrunden för att läka. 


Källa: Nyckeln till din hälsa Doktor Diamantis

Metoder inom sound wellness

  • Utforska olika ljudfrekvenser exvis inom Solfeggio-frekvenserna där exvis 852 står för andlig upplysning, 417 HZ stödjer i att transformera negativa situationer, 741 HZ boostar det kreativa uttrycket
  • Upptäck Gong via Lady Gong Balansinstitutet, ett av världens äldsta instrument som med ljudets vågor kan skapa avslappning för kroppen och vårt mentala ända ned på cellnivå.
  • Gå loss inom musikterapi om du behöver frigöra något som kanske ligger och skaver.

Hitta din guide till sound wellness

Vi finns här redo att bry ohm

Bryohm kurerat