Fysisk - Rörelse och Träning

Rörelse och träning

Utan dina moves stannar allt upp.


Upptäck metoder som stöttar upp hela ditt kretslopp, oavsett om det handlar om att svettas rejält, komma i extas eller vara i en långsam rörelse.

Dina moves kan ta dig till platser du alltid velat komma till.

Eller hör av dig direkt till oss på bryohm om du vill att vi ska hjälpa till att hitta mer rätt! En hjälpande hand, en trygg kontakt, en lugnande röst eller avgörande moment kan göra så mycket för helheten.


Vilka yrkesverksamma finns främst till hands inom området här?

Personliga tränare, Yogalärare, Idrottspsykolog, Easy movemement-instruktör, Löpcoach, Pilateslärare, Ecstatic dancer, Fysioterapeut mfl


Holist javisst!

För att upptäcka mer utifrån hela dig kommer du även inom det fysiska området stöta på metoder som mer eller mindre angränsar till ditt psyke tillika själ. Det är många metoder och behandlare som kompletterar varandra för att bry ohm hela dig. 

Utforska utvalda metoder

Easy Movement

Träningen och rörelserna utförs mjukt och långsamt för att öka kroppsmedvetenheten genom våra naturliga rörelser. Rörelsernas syfte är att kroppens muskler och leder rör sig i kroppens fulla omfång vilket också ger en friare andning och bättre cirkulation. På sikt kan det också ge bättre styrka och kraft och kan bli ett bra komplement till att stötta upp annan typ av träning.

Ecstatic dance

Extatisk dans är en fri form av dans där man överger sig själv till rytmen och rör sig fritt dit musiken tar en, vilket kan leda vidare till trans och en känsla av exstas. Ett naturligt tillstånd där medvetenheten skiftar och olika sinnestillstånd upplevs genom kroppsrörelser i dansen.

Fysioterapi

En fysioterapeut arbetar tillsammans med dig för att förebygga eller minska smärta i kroppen. Inom fysioterapi anpassas rörelserna för att förbättra muskelstyrka, balans, kondition och rörelseförmåga.

Personlig träning

En personlig tränare har grundläggande kunskaper inom anatomi, fysiologi och näringslära. Genom att peppa, pusha och vägleda kan individen få ut mer av sin träning som läggs upp utefter ett individanpassat upplägg för att få ett mer effektivt och skonsamt träningsupplägg.

Pilates

Pilates är en träningsform med mål att stärka upp kroppen både fysiskt och själsligt. Pilates är en vanlig kombination tillsammans med yoga för att behålla styrkan och stabiliteten. Rörelserna i Pilates är långsamma och anpassade för att få en smidig, stark och balanserad kropp utifrån kärnan.

Twerking

Twerking utifrån ett holistiskt perspektiv är ett sätt att släppa på stress, spänningar och att lättare komma ner i kroppen och få kontakt med alla sina kroppsdelar.

Yoga

Yoga hjälper oss att bli rörligare och smidigare. Samt bidrar till att hjälpa kroppen att reducera stress, balansera upp våra hormoner, minska spänningar och bygga upp oss på ett djupare plan, inifrån och ut. En metod som även är bra att komplettera upp med annan träning, såsom löpning.